Dagbesteding


Van horecamedewerker tot havenmeester

Bij Abrona vinden we zinvolle dagbesteding het belangrijkste wat er is. Want wie wil er nu niet lekker aan het werk? Gewoon meedoen met de rest en aan het eind van de dag met een tevreden gevoel naar huis. Waar ben je goed in? Waar word je blij van? En wat past bij je? Daar gaat het om.

Naast betaald en onbetaald werk op verschillende locaties bieden we ook de mogelijkheid om tijdens de dagbesteding een opleiding volgen. Dat betekent dat onze cliënten zich blijven ontwikkelen en deelnemen aan de samenleving. Natuurlijk verzorgen we ook dagbesteding voor cliënten die niet bij Abrona wonen.

Ateliers van Abrona

Creatieve cliënten komen naar onze ateliers. Daar laten ze hun creativiteit de vrije loop bij het maken van kaarsen, kaarten, keramiek, kunst en textiel. Ze maken kunstwerken in alle soorten en maten, van een minuscule tekening op keramiek tot een enorm schildersdoek barstensvol met kleuren.
Talent is soms handig, maar werken met plezier en enthousiasme staat altijd voorop. Onze kunstenaars werken graag aan jouw opdracht voor (relatie)geschenken of kantoorinrichting.


Lunchcafé voor iedereen

Bij Johannes is een van de lunchcafés van Abrona. Hier helpen onze cliënten bij alles wat nodig is om je met een goed gevoel de deur uit te laten gaan. Zo ondersteunen zij de chef in de keuken en helpen ze bijvoorbeeld met het opnemen van de bestellingen of het bedienen van de gasten. Natuurlijk komen ook leerzame lessen over hygiëne en veilig werken aan bod. Bovendien worden veel van de ingrediënten gekweekt in de eigen moestuin.

 

Cadeaus te koop

Grenzend aan het café vind je een cadeauwinkel van Ateliers van Abrona. Op deze fysieke locatie verkopen we de schatten uit onze ateliers. Het is eveneens een onderdeel van onze dagbesteding. Je wordt geholpen door onze cliënten.